Aktiv: Ja
Förnamn: Magnus
Efternamn: Kahnberg
Smeknamn: "Karna"
Övriga nummer:
 #4 (1999-2000)
 #11 (2001-2009)
Position: Forward
Skjuter: Höger
Nation: Sverige
Född: 1980-02-25
Födelseort: Göteborg
Längd: 188cm
Vikt: 88kg
Moderklubb: Kållereds SK
Draftad: 2000 av Carolina Hurricanes som deras nummer 6. Nummer 212 totalt. (Nummer 15 i runda 7)
Antal år i Frölunda HC: 12

Kuriosa:
Startade karriären i Mölndals IF där han som liten grabb fick följa pappa Håkan som spelare /ledare i klubben.
Tidigt till Frölunda för spel i J18/20 1997/1998 där meriterna blev JSM-18 Guld 1999/2000 Magnus Kahnberg som har spelat i Frölundas Juniorer under tre säsonger är från och med måndag 27/12 uppflyttad till A-truppen.
Frölundas Juniorer har senaste säsongerna tillhört de absolut bästa lagen i Sverige. Under årets säsong har man spelat 21 matcher och bara förlorat två och spelat en oavgjord. I den totala poängligan för J20 SuperElit så ligger tre Frölundaiter på de tre översta platserna.

Jari Tolsa som ligger på andra plats med 33 poäng (6 mål, 27 assists) är redan uppflyttad till A-truppen sedan några veckor tillbaka och nu flyttas alltså Magnus upp som på 20 spelade matcher har gjort 27 mål och 9 assist, vilket gör 36 poäng. Tre fler än Jari Tolsa , nio fler än Fredrik Enhörning och 11 poäng före bäste "icke-frölundait".

Hur tycker du det ska bli att få träna och kanske spela med A-laget Magnus? - Kul naturligtvis! Jag ser det som en bra chans att utvecklas som hockeyspelare.
Är det stor skillnad på A-laget och juniorerna? - Ja, största skillnaden är att de är fysiskt starkare och mycket mer spelskickliga. Passen är hårdare och mer välplacerade. Man har också mycket mindre tid på sig i de flesta situationer.
Hur är det med tempot, seniorhockeyn kontra juniorhockeyn? -Inte så stor skillnad som många tror, även om naturligtvis är lite snabbare än i SuperElit.
Vilken nivå tror du Sveriges J20 SuperElit håller på seniornivå? -Hög division 1 klass tror jag, vi skulle nog få svårt mot Allsvenska lag, mest beroende på deras rutin och bättre fysik.
Hur tycker du att du har utvecklats under de här tre åren i Frölunda? -Om man jämför denna säsongen med den första när jag kom hit så är det som natt och dag. Som jag ser det så har jag blivit bättre på allting, även om det givetvis finns mycket kvar att förbättra.
Det har ju gått "ganska" skapligt hittills i år. Varför tror du? -Det gäller att få rätt flyt från början så att självförtroendet är på topp. Sedan har jag haft turen att få spela med väldigt duktiga medspelare i min femma. Vi har fått mycket istid vilket också har hjälpt till en hel del.
Vilka har ingått i din femma? Stefan Andersson och Erik Sandgren som backar, sedan Johan Thelin och Jari Tolsa .
Det är förstås kul att få med sig en kedjekamrat upp till A-truppen, han har ju assisterat dig till nästan alla mål du gjort denna säsongen?
-Det är klart att det är kul, det underlättar ju alltid att få spela med någon man trivs med och som statistiken visar så har det fungerat ganska bra mellan oss hittills.
Planer för framtiden? -Jag har inte hunnit fundera så mycket på det ännu. Men jag vill naturligtvis göra det som jag tror är bäst för min fortsatta utveckling som hockeyspelare.
Har du gjort debut i Elitserien ännu? -Japp, fick spela 8-9 byten hemma mot Luleå för någon månad sedan. Vi var på väg upp till Dalarna med juniorlaget och skulle spela matcher mot Mora och Leksand när de hämtade mig på bussen sista träningen innan match.
Du leder ju SuperElits poängliga efter lite mer än halva serien. Har du inte hört något från Lars Molin, J-VM landslagets förbundskapten? -Nej
Hur ska det bli och sitta och titta på dina kompisar och motståndare sedan många år på TV nu i J-VM? -Kul, det ska bli intressant och se hur det går för de jag har spelat med och emot. Framförallt ska det bli kul att följa Christian Bäckman, Daniel Ström och David Nyström som jag har spelat mycket ihop med i Frölundas juniorer.
Då återstår väl bara att säga Lycka Till i Frölundas A-lag! -Tack så mycket.

2001/2002 Framgångsrik i Frölunda HC premiärnätade i Elitserien 24/9 2000 mot Björklöven borta spelade i flera framgångsrika säsonger i sk dagiskedjan och senare dragkedjan med Tolsa och Lundqvist.
Succén startade mot Malmö i oktober och blev de Scandinaviums nya favoriter.

- Det vore inte helt fel att fortsätta så här, säger Joel Lundqvist. Och efter den här matchen blir det väl svårt för Conny Evensson att sära på trion.
De gjorde två mål men var nära flera gånger och det blev verkligen panik i Malmös försvarszon när knattekedjan satte fart.

- Vi hittar ju varandra ganska bra sedan juniortiden, säger Magnus Kahnberg. Det märks. När Jari Tolsa gör 6-0 är det ryskt 80-tal i Scandinavium. Kahnberg till Tolsa till Lundqvist, tillbaka till Tolsa och så mål.

Debut i Tre Kronor 20/4/2002.
2003/2004 Var hans stora år då han erövrade "Guldhjälmen" bäste målskytt och vinnare av poängligan, spelade i en sammansvetsad kedja med Joel Lundqvist och Jari Tolsa.
Spelade även sitt första VM detta år.
SM-Guld 2002/2003 och 2004/2005 samt Silver 2005/2006.
Lämnade för St. Louis Blues i (NHL) blev tyvärr inget utan hamnade i Peoria Rivermen (AHL) där han efter 17 matcher 2006/2007 återvände till Frölunda HC.
Blev två säsonger innan han inför 2009/2010 skrev kontrakt med Brynäs IF.
Den 29-årige Kahnberg har haft svårt att få ordentligt med istid i Frölunda den här säsongen och stannade på nio mål och 25 poäng under 55 matcher.
"Tillför mycket"
- Jag ser så klart fram mot att få spela mycket i Brynäs. Jag har alltid trivts med att spela som motståndare i hallen, och Brynäs är ett gammalt klassiskt svenskt lag, så det känns bra. Sedan känns det självklart väldigt roligt att Brynäs också var väldigt sugna på att få hit mig, säger Magnus Kahnberg i ett pressmeddelande.
I Frölunda gjorde Kahnberg totalt 130 mål under nio säsonger.

- Han är en etablerad spelare med spetskvaliteter som kommer att tillföra vårt lag mycket offensiva kvaliteter. Han är skicklig i en mot en situation, och en bra målskytt, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.
Det blev två säsonger i Gävle sista året hade Magnus Kahnberg endast fått ihop tre mål på de första 30 matcherna. Ett blygsamt facit.
Det har dessutom blivit lite snålare med istid. I mötet med AIK spelade Kahnberg drygt fem minuter.
Även fått ljumskproblem har stoppat honom från spel under December men där han under sista säsongens slutspel gjorde 7 poäng på 5 matcher och var lite av gamla "karna" på isen.

Efter säsongen undertecknade Kahnberg och Frölunda ett kontrakt som gäller två säsonger, till och med 30/4 2013.
- Göteborg kommer alltid att vara hemma och Frölunda alltid klubben i mitt hjärta. Jag är väldigt laddad och otroligt motiverad.
Kent Johansson, tränare Frölunda HC: -Magnus Kahnbergs offensiva egenskaper och spetskompetens passar bra in i vårt lagbygge.
-Vi får se hur vi gör med Dragkedjan. Vi kommer helt säkert att testa dom tillsammans, men avgörande är förstås hur laget ser ut när vi kommer så långt. Kahnberg återvänder till Frölunda efter två säsonger med Brynäs. Magnus Kahnberg har spelat 534 matcher (159+141=300) med Frölunda.
Han vann SM-guld med klubben 2003 och 2005. Tillsammans med Jari Tolsa och Joel Lundqvist bildade han ”Dragkedjan”.
Magnus Kahnberg:
-Jag hade fler och ekonomiskt bättre erbjudanden än Frölunda, men ville gärna flytta tillbaka hem och vara med och lyckas i Frölunda.
-Dragkedjan ja, det får ju ”Kenta” bestämma förstås. Men visst, det vore kul att prova igen. Med all rutin och erfarenhet vi tre tillsammans byggt upp sen sist, ja visst det vore kul.
2011/2012 inlett European Trophy på ett bra sätt med gamla kompisarna i "dragkedjan" 1+1 poäng redan i comebacken mot Eisbären Berlin.Och hela kedjan inblandad i ett mål mot EC Red Bull Salzburg. Inlett Elitseriespelet strålande, skadad okt borta två matcher. Uttagen till Tre kronor där Mårts berömmer "Karnas" fina spel under inledningen av Elitserien även kedjekompisen Joel Lundqvist uttagen. 5 nov Vid lunchtid på söndagen blev Magnus Kahnberg utskriven från Sahlgrenska sjukhuset, efter en natts observation. -Läkarna säger att jag har klarat mig ganska bra med tanke hur det tydligen ser ut på tv-bilderna. Jag mår tydligen rätt ok men känner mig helt väldigt omtumlad och är lite stel i nacken. Men enligt läkarna är det helt normalt, säger Magnus Kahnberg. -Nu är det hjärnvila som gäller för Magnus. Det är för tidigt att säga hur länge Magnus blir borta, det får vi ta lite längre fram. Men han har klarat sig utan allvarliga skador och det är det viktigaste, säger Stina Hedin, ansvarig för Frölundas rehab. Det var under lördagens match(5 nov) mot Linköping som Magnus tacklades rått, fegt och fult. Han blev liggande otäckt orörlig på isen, med kraftigt blodflöde. -Jag minns inget av tacklingen, inget alls. Men jag har förstått att det ser otäckt ut, säger Kahnberg. En kraftig hjärnskakning, ett stort sår ovanför ena ögonbrynet och några utslagna tänder blev resultatet av tacklingen. Men det viktigaste är ändå att Magnus klarat sig utan allvarligare skador, nacken är röntgad och röntgen visar inget. -Det är väl det läkarna menar med att jag klarat mig rätt så bra. Inga allvarliga skador, säger Kahnberg. -Jag har nog sett snyggare ut, säger Magnus som nu får följa laget från sidan, tillsammans med Joel Lundqvist. -Han kom och hälsade på mig i går kväll, så där satt vi tillsammans på Sahlgrenska, Joel efter sin käkoperation och jag med mitt. Det kändes nästan komiskt mitt i allt, säger Magnus. -Jag vill passa på att tacka alla som hört av sig till mig. Tack, det betyder jättemycket. Nu får jag följa och stötta laget från sidan och jag kommer jobba stenhårt för att komma tillbaka så snart det går. Fast just nu känns det faktiskt inte som om jag är överens med kroppen om det, säger Kahnberg. Det blir inget spel med Tre Kronor i veckan, men hur länge Magnus blir borta, är inte klart. -Vi kommer lägga en rehabplan i början av veckan. Först då vet vi hur länge Magnus blir borta, säger Stina Hedin. Frölunda HC kommer inte att agera ytterligare i frågan. Sebastian Karlsson, som orsakade skadan, fick Match Penalty, vilket automatiskt innebär avstängningen i en match och anmälan till Disciplinnämnden. Därefter kommer Disciplinnämndens dom. Det är på söndagen inte känt när Disciplinnämnden har sitt sammanträde. Magnus Kahnberg undanber sig tillsvidare ytterligare kommentarer. vara tillbaka på isen den 12 januari. Ishockeyforwarden har vilat från spel sedan han tacklades medvetslös av Linköpings Sebastian Karlsson den 29 oktober. Kahnberg fick en allvarlig hjärnskakning och slog ut fyra tänder. – Vill inte lova något men jag tror att den 12 januari blir perfekt, säger han till TV4:s Hockeykanalen. Kahnberg berättar att han lidit av huvudvärk och yrsel sedan smällen. 12 januari Efter tio veckors skadefrånvaro gjorde Frölundas Magnus Kahnberg comeback på isen. Det blev succé. Kahnberg gjorde ett av målen när Frölunda bortabesegrade Djurgården med 3–2 efter förlängning. Frölundas Magnus Kahnberg har redan missat 20 av lagets 47 matcher och forwarden kommer inte heller till spel i torsdagens match mot Skellefteå. "Jag har fortfarande kvar lite huvudvärk, så därför blir det inget spel tills vidare. Kom tillbaka i slutspelet.

Säsong: Lag: Division: GP G A TP PIM
1999/2000 Frölunda HC Elitserien 4 0 0 0 0
1999/2000 Frölunda HC Slutspel 0 0 0 0 0
2000/2001 Frölunda HC Elitserien 50 8 6 14 6
2000/2001 Frölunda HC Slutspel 10 0 0 0 2
2001/2002 Frölunda HC Elitserien 50 14 11 25 24
2001/2002 Frölunda HC Slutspel 10 5 0 5 2
2002/2003 Frölunda HC Elitserien 50 14 20 34 22
2002/2003 Frölunda HC Slutspel 15 2 6 8 12
2003/2004 Frölunda HC Elitserien 50 33 16 49 20
2003/2004 Frölunda HC Slutspel 10 5 2 7 10
2004/2005 Frölunda HC Elitserien 46 15 8 23 22
2004/2005 Frölunda HC Slutspel 13 5 1 6 4
2005/2006 Frölunda HC Elitserien 45 18 15 23 22
2005/2006 Frölunda HC Slutspel 17 4 3 7 16
2006/2007 Frölunda HC Elitserien 26 3 10 13 8
2007/2008 Frölunda HC Elitserien 52 16 21 37 30
2007/2008 Frölunda HC Slutspel 7 2 1 3 4
2007/2008 Frölunda HC Nordic Trophy 7 0 2 2 6
2007/2008 Frölunda HC Nordic Trophy Finalspel 1 0 0 0 4
2008/2009 Frölunda HC Elitserien 55 9 16 25 16
2008/2009 Frölunda HC Slutspel 11 0 2 2 4
2008/2009 Frölunda HC Nordic Trophy 8 4 1 5 4
2008/2009 Frölunda HC Nordic Trophy Finalspel 2 2 0 2 2
2011/2012 Frölunda HC European Trophy 8 4 6 10 4
2011/2012 Frölunda HC Elitserien 29 9 11 20 4
2011/2012 Frölunda HC Slutspel 6 2 1 3 2
2012/2013 Frölunda HC Elitserien 0 0 0 0 0
  Totalt i Frölunda HC582174159323250